Grb
МИНИСТАРСТВО ФИНАНСИЈА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
УПРАВА ЗА ТРЕЗОР
страна 9 од 12
20. 02. 2013.

Правилник о упису у регистар пољопривредних газдинстава и обнови регистрације као и о условима за пасиван статус пољопривредног газдинства.

17. 12. 2012.

Овим правилником ближе се уређује начин утврђивања износа и поступак враћања неутрошених средстава која су у складу са законом којим се уређује буџет Републике Србије, до истека фискалне године пренета директним и индиректним корисницима буџетских средстава, а нису утрошена у тој фискалној години.

16. 12. 2012.

Овим законом уређују се рокови измирења новчаних обавеза у комерцијалним трансакцијама између јавног сектора и привредних субјеката, односно између привредних субјеката, а у циљу спречавања неизмирења новчаних обавеза у року.

01. 11. 2012.

Износи накнада у складу са Уредбом о изменама Уредбе о јединственој тарифи по којој се наплаћују накнаде за услуге које врши Управа за трезор са применом од 01.11.2012. године.

19. 10. 2012.

Правилник, процедуре и упутства за извештавање о исплаћеним зарадама у јавном сектору.

28. 09. 2012.

Овим законом одређује се максимална зарада у јавном сектору, и то: у јавним агенцијама, организацијама на које се примењују прописи о јавним агенцијама, организацијама обавезног социјалног осигурања, јавним предузећима чији је оснивач Република Србија, аутономна покрајина или јединица локалне самоуправе, правним лицима над којима Република Србија, аутономна покрајина, односно јединица локалне самоуправе има директну или индиректну контролу над више од 50% капитала или више од 50% гласова у управном одбору, као и у другим правним лицима у којима јавна средства чине више од 50% укупних прихода.

28. 12. 2011.

Овим правилником уређују се стандардни класификациони оквир и Контни план за буџетски систем са садржајем конта у Контном плану, који је сачињен у складу са међународном ГФС методологијом.

04. 11. 2010.

Овим правилником уређују се процеси и поступци функционисања система извршења буџета Републике Србије, као дела система управљања јавним финансијама, који обухвата процесе и поступке који се спроводе електронском комуникацијом са Управом за трезор у саставу Министарства финансија, а којима се извршавају расходи корисника средстава утврђених у буџету Републике Србије, односно актом о привременом финансирању Републике Србије.

28. 07. 2010.

Информације за инвеститоре за јул 2010 годину.

21. 07. 2010.

Међународни рачуноводствени стандарди за јавни сектор примењиваће се на вођење пословних књига и састављање, приказивање, достављање и објављивање финансијских извештаја директних и индиректних корисника буџетских средстава, корисника средстава организација обавезног социјалног осигурања, буџетских фондова Републике Србије и буџетских фондова аутономних покрајина и јединица локалне самоуправе, почев од 1. јануара 2011. године.

страна 9 од 12