Grb
MINISTARSTVO FINANSIJA REPUBLIKE SRBIJE
UPRAVA ZA TREZOR
strana 9 od 12
20. 02. 2013.

Pravilnik o upisu u registar poljoprivrednih gazdinstava i obnovi registracije kao i o uslovima za pasivan status poljoprivrednog gazdinstva.

17. 12. 2012.

Ovim pravilnikom bliže se uređuje način utvrđivanja iznosa i postupak vraćanja neutrošenih sredstava koja su u skladu sa zakonom kojim se uređuje budžet Republike Srbije, do isteka fiskalne godine preneta direktnim i indirektnim korisnicima budžetskih sredstava, a nisu utrošena u toj fiskalnoj godini.

16. 12. 2012.

Ovim zakonom uređuju se rokovi izmirenja novčanih obaveza u komercijalnim transakcijama između javnog sektora i privrednih subjekata, odnosno između privrednih subjekata, a u cilju sprečavanja neizmirenja novčanih obaveza u roku.

01. 11. 2012.

Iznosi naknada u skladu sa Uredbom o izmenama Uredbe o jedinstvenoj tarifi po kojoj se naplaćuju naknade za usluge koje vrši Uprava za trezor sa primenom od 01.11.2012. godine.

19. 10. 2012.

Pravilnik, procedure i uputstva za izveštavanje o isplaćenim zaradama u javnom sektoru.

28. 09. 2012.

Ovim zakonom određuje se maksimalna zarada u javnom sektoru, i to: u javnim agencijama, organizacijama na koje se primenjuju propisi o javnim agencijama, organizacijama obaveznog socijalnog osiguranja, javnim preduzećima čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave, pravnim licima nad kojima Republika Srbija, autonomna pokrajina, odnosno jedinica lokalne samouprave ima direktnu ili indirektnu kontrolu nad više od 50% kapitala ili više od 50% glasova u upravnom odboru, kao i u drugim pravnim licima u kojima javna sredstva čine više od 50% ukupnih prihoda.

28. 12. 2011.

Ovim pravilnikom uređuju se standardni klasifikacioni okvir i Kontni plan za budžetski sistem sa sadržajem konta u Kontnom planu, koji je sačinjen u skladu sa međunarodnom GFS metodologijom.

04. 11. 2010.

Ovim pravilnikom uređuju se procesi i postupci funkcionisanja sistema izvršenja budžeta Republike Srbije, kao dela sistema upravljanja javnim finansijama, koji obuhvata procese i postupke koji se sprovode elektronskom komunikacijom sa Upravom za trezor u sastavu Ministarstva finansija, a kojima se izvršavaju rashodi korisnika sredstava utvrđenih u budžetu Republike Srbije, odnosno aktom o privremenom finansiranju Republike Srbije.

28. 07. 2010.

Informacije za investitore za jul 2010 godinu.

21. 07. 2010.

Međunarodni računovodstveni standardi za javni sektor primenjivaće se na vođenje poslovnih knjiga i sastavljanje, prikazivanje, dostavljanje i objavljivanje finansijskih izveštaja direktnih i indirektnih korisnika budžetskih sredstava, korisnika sredstava organizacija obaveznog socijalnog osiguranja, budžetskih fondova Republike Srbije i budžetskih fondova autonomnih pokrajina i jedinica lokalne samouprave, počev od 1. januara 2011. godine.

strana 9 od 12